Afbeeldingen in e-mail handtekening en nieuwsbrieven meezenden in Outlook 2013

In Outlook 2003, 2007 en 2010 was je gewend dat de afbeeldingen in je e-mail handtekening niet alleen zichtbaar zijn als je een mail maakt, maar ook daadwerkelijk meegezonden werden.

In Outlook 2013 is dat anders, met name voor handtekeningen die buiten Outlook om zijn gemaakt. Als je een handtekening maakt met de ingebouwde handtekening-editor, dan zullen de afbeeldingen wel meegestuurd worden. Veelal worden corporate handtekening buiten Outlook om gemaakt en binnen Outlook gekoppeld. Dat geldt in de praktijk meestal ook voor e-mail nieuwsbrieven die via Outlook verzonden worden. Bij deze handtekeningen zie je de afbeeldingen in de handtekening wel bij het maken van het e-mailbericht, maar worden ze niet meegestuurd. De ontvanger ziet in plaats van afbeeldingen een lege rechthoek met alleen de “tag” van de afbeelding.

 

Oorzaak

Binnen Outlook zijn e-mailberichten en handtekeningen opgemaakt als HTML. In deze html-code wordt een verwijzing gemaakt naar de afbeelding die apart is opgeslagen op de computer. Als de afbeelding niet meer wordt meegestuurd, zal de ontvanger wel de handtekening zien, maar de html achter deze handtekening zal de afbeelding niet meer kunnen vinden. Dit geldt niet voor handtekeningen met een verwijzing naar een afbeelding op een website; in dat geval zal de ontvanger de afbeeldingen meestal ook niet zien, maar heeft deze wel de mogelijkheid om de afbeeldingen te downloaden. Handtekeningen die binnen Outlook zelf zijn aangemaakt worden door Outlook voorzien van code die automatische meezending van afbeeldingen wel mogelijk maak. Deze html code is echter lastig te doorgronden en zorgt ervoor dat het handtekeningen bestand veel groter is.

Let op: Een mail naar jezelf kan er wel goed uit zien!!!
Als je ter controle een mail naar jezelf stuurt kan het zijn, dat je mail er wel goed uit ziet. Dit komt omdat de afbeelding al op je computer aanwezig is en gevonden wordt door Outlook. Voor controle kan je de mail beter bekijken op een andere pc of via een webmail account.

Hoe kan je afbeeldingen van e-mailhandtekening meezenden?

  • Open de Register-editor van Windows.
    Ga via <Start> naar de opdrachtregel en typ “regedit”. (In Windows 8 is geen startbutton, maar als je aan de rechterzijde de startbalk zichtbaar maakt, kan je met de optie <zoeken> ook “regedit” intypen). Als het goed is verschijnt het programma regedit.exe. Selecteer deze en start de register-editor op.
  • Navigeer aan de linkerkant van het scherm naar de sleutel HKEY_CURRENT_USER/Software/Microsoft/Office/15.0/Outlook/Options/mail. Het kan voorkomen, dat deze laatste sleutel “mail” nog niet voorkomt in de sleutel “options” . Klik in dat geval met de rechtermuisknop in de sleutel “options” en selecteer via <nieuw> de optie <Sleutel>.
  • Onder de sleutel “options” verschijnt een nieuwe sleutel met de tijdelijk naam “Nieuwe sleutel nr. 1”. Wijzig deze naam naar “mail”. Selecteer deze sleutel
  • Klik met de rechtermuisknop in de sleutel “mail” en selecteer via <nieuw> de optie <DWORD (32-bits)-waarde>. Geef het nieuwe item de naam “Send Pictures With Document”
  • De registerwaarde van dit nieuw item moet aangepast worden van 0 naar 1. Klik hierto met de rechtermuisknop op “Send Pictures With Document” en selecteer <Aanpassen>. De waarde kan je aanpassen naar “1”
  • Sluit de registereditor en start Outlook opnieuw op.
  • De aanpassing is nu doorgevoerd

Succes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *