Lync en Skype gebruiken

Een klant van mij wil Lync inzetten om coachgesprekken te voeren en video te vergaderen. De integratie die Microsoft in Lync heeft doorgevoerd helpt hierbij, omdat nu een veel grotere groep mensen met Lync benaderd kan worden. Het is hierbij wel belangrijk, dat alle deelnemers aan een videovergadering aan de voorwaarden voldoen voor de communicatie tussen Lync en Skype en voor de communicatie tussen interne en externe Lync gebruikers. Externe Lync gebruikers zijn daarbij alle gebruikers die niet door de  organisatie waar jij deel van uitmaakt worden beheerd. Hieronder vind je een opsomming van de aandachtspunten.

Communicatie tussen interne en externe Lync gebruikers

 • De Lync-beheerders van alle deelnemers moeten communicatie met externe gebruikers toestaan. Voor Foliero is dat ingesteld op “Externe gebruikers behalve van geblokkeerde domeinnamen”.
 • Voor alle deelnemers geldt natuurlijk, dat de microfoon, luidsprekers en videocamera goed moeten functioneren. De instellingen hiervoor kan je controleren door in het Lync-venster op het tandwieltje te klikken en “audioapparaat” of “videoapparaat” te selecteren.

Communicatie met Skype gebruikers

 • Skype-gebruikers moeten de nieuwste versie van het programma hebben geïnstalleerd. Deze is gratis te downloaden via download Skype
 • Lync-gebruikers zouden contact moeten maken met Skype via Lync 2010 of 2013. (Bij het testen bleek dat dit niet altijd klopt; het bellen bleek soms op onverklaarbare wijze niet te kunnen. Microsoft had hier ook geen verklaring voor en gaf aan, dat de connectie nog volop in ontwikkeling is. We kunnen in de nabije toekomst nog wel een update verwachten)
 • Skype-gebruikers moeten een Microsoft-account gebruiken om aan te melden bij Skype. Zie ook hieronder bij het kopje Skype en Microsoftaccount
 • Lync gebruikers moeten via <extra>, <opties>, <meldingen> hun instellingen zodanig aanpassen, dan contact personen die Lync niet gebruiken wel een uitnodiging mogen versturen, maar dat alle andere communicatie geblokkeerd wordt.
 • Lync-gebruikers voegen een Skype-contactpersoon toe door de Microsoft-accountnaam van de Skype-gebruiker in te typen in het venster Skype-contactpersoon toevoegen in Lync (beschikbaar via Een contactpersoon buiten mijn organisatie toevoegen). Skype-gebruikers voegen een Lync-contactpersoon toe door het e-mailadres in te typen in de zoekbalk in Skype en te klikken op Contactpersoon toevoegen.
 • De onlinestatus (Beschikbaar, Offline, Bezet, Afwezig, enz.) wordt voor zowel Skype- als Lync-contactpersonen weergegeven in een lijst met contactpersonen binnen Office-programma’s zoals Outlook, Word, Excel en SharePoint.
  Lync oproep Skype account

Skype en Microsoft-account

 • Als een Skype gebruiker een account heeft zonder Microsoftaccount kan deze hieraan gekoppeld worden. Een Microsoftaccount heeft in het mailadres @outlook.com of @hotmail.com staan. De Skype-gebruiker gaat hiervoor naar de Skype website, logt in met de juiste Skype gegevens en koppelt een Microsoft account aan het Skype account.
  Microsoft account toevoegen aan Skype
 • Het kan zijn, dat iemand een Microsoftaccount heeft aangemaakt met een eigen mailadres. Dit is dan bijvoorbeeld j.voorbeeld@test.nl in plaats van j.voorbeeld@hotmail.com of j.voorbeeld@outlook.com.
  De Lync gebruiker moet het mailadres op de volgende wijze invoeren: j.voorbeeld(test.nl)@msn.com.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *