Iedereen maakt zijn PowerPoint-presentatie op zijn eigen manier. Het moge duidelijk zijn: zoveel presentatoren, zoveel versies. En dat is goed, want het moet jouw speech versterken. Maar soms loop je er toch tegenaan dat de presentatie niet helemaal uit de verf komt zoals je zou willen. Het vervelende is dan wel dat het je bezoekers behoorlijk kan afleiden, waardoor jouw zorgvuldig afgewogen praatje misschien niet goed overkomt. Dat is jammer! Voorkom een lelijke uitglijder en leer van deze 5 missers.
Als je niet wil dat je publiek de zaal verlaat met een lichte migraine is onze tip om je in te houden met animaties. Een presentatie met veel animaties leidt af en zorgt voor een onrustige sfeer. Houdt het bij 1 soort animatie per slide en 1 dezelfde dia-overgang voor de hele presentatie. Scheelt toch weer een pakje paracetamol na afloop!
PowerPoint is een medium dat ontworpen is om jouw presentatie kracht bij te zetten. Het is dus een visueel middel ter ondersteuning van jouw praatje, jouw boodschap. Wanneer jij op het punt staat het belangrijkste van de hele presentatie te vertellen wil je natuurlijk niet dat het publiek nog bezig is met het lezen van de tekst op de achtergrond.
Daar komt nog bij dat media steeds visueler worden. Teksten maken steeds vaker plaats voor afbeeldingen, video’s, infographics en GIF’jes. Je publiek raakt er dan ook langzaam aan gewend om informatie op een visuele manier te ontvangen. Hoe jonger het publiek, hoe meer visueel ingesteld het zal zijn.
Gebruik in ieder geval deze vuistregels (SAS):
Over visuele elementen gesproken: fotogebruik. Het is goed om zoveel mogelijk foto’s te gebruiken van échte praktijksituaties; alsof ze 5 minuten geleden op de werkvloer genomen zijn. Het is echter minder goed om de foto’s uit te rekken of versmallen zodat ze maar beter op de slide passen. Houd het wel natuurlijk. Niemand herkent zich in een foto van mensen die lijken op muppets.
Een presentatie zonder kleur of visuele elementen is saai en versterkt hetgeen je over wil brengen totaal niet. Een presentatie met een overdaad een kleuren werkt je alleen maar tegen. Zoek de gulden middenweg dus op. Je hebt vast wel een huisstijl met een presentatiesjabloon (anders kennen wij nog wel iemand…) waar een kleurenpalet in verwerkt is. Probeer je dus zoveel mogelijk aan die kleuren te houden. Ze zijn er om je te helpen!
[av_button label=’Vertaal jouw huisstijl naar werkbare Office documenten met sjablonen’ link=’page,320′ link_target=” size=’small’ position=’left’ icon_select=’yes’ icon=’ue81e’ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color-subtle’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’]
Die ene belangrijke presentatie om je klant over te halen om voor jou te kiezen. Je wil dan toch dat alles tiptop in orde is? Je moet er niet aan denken dat de deal niet doorgaat omdat de taal en spelling van je presentatie niet in orde is. Tip: laat een ander eens door je presentatie heen lopen. Iemand anders ziet vaak meer dan jij zelf.
En hoe gaat het met jouw presentatie? Zijn deze tips overbodig voor je: Keep up the good work! Wil je weten of er nog wat aan te scherpen valt bij jouw presentatie? Wij kijken er nog eens naar.
Of wellicht heb je er al helemaal geen zin in om een presentatie in elkaar te zetten en dan ook nog eens in de gaten houden of het technisch goed in elkaar zit. Als jij jouw tekst bij ons aanlevert, zorgen wij dat je een stevige presentatie ervoor terugkrijgt.
[av_button label=’Laat Foliero je tekst nog even nalezen’ link=’page,268′ link_target=” size=’small’ position=’left’ icon_select=’yes’ icon=’ue81e’ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color-subtle’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’]
[av_button label=’Hoe kan mijn PowerPoint mijn boodschap versterken?’ link=’page,46′ link_target=” size=’large’ position=’left’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’]
Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Reactie *
Naam *
E-mail *
Site
Reactie plaatsen